Labels

Archetype (6) bath (4) bb-cream (1) beauty routine (2) before and after (5) Bella Pierre (7) blog (3) blogsale (2) blushes (9) bronzer (2) brushes (30) Coastal Scents (8) Coastal Scents vs others (4) concealer (1) crapola (5) Dermoshop (6) DIY MMU (17) Dr. Hauschka (3) Dr. Scheller (5) E.L.F. (37) Ecotools (5) Elegant Minerals (2) entering giveaway (16) EOTD Black (1) EOTD blue (10) EOTD brown (40) EOTD Gold (4) EOTD gray (10) EOTD green (23) EOTD neutral (6) EOTD Pink (12) EOTD Purple (14) eotd rainbow (8) EOTD Red (2) Erth (1) Everyday Minerals (21) eyeliner (1) famous brand clones (1) finito (2) FOTD (14) foundation (33) fragrance (4) Frankenpolish (3) hair (10) HennesMauritz (1) hydrosol (1) I.R.Selling (1) illuminating and/or setting powder (1) Ilu Sõnum Beauty World Tallinn (3) inspiration (1) Jane Iredale (2) Joik (4) Lily Lolo (1) lips (8) LisaLise Pure Natural Skin Care (2) Lucy Minerals (3) Lumene (6) MAC (2) MAD Minerals (3) makeup remover (1) Manhattan (3) mascara (3) Max Factor (1) Meow (2) MicaBella (4) mineraalmeik (14) mineraalpuuder (1) MMU containers and jars (2) moisturizer (10) Ocean Mist Cosmetics (2) Ontic (1) pale skin (15) palette (6) Philosophy (1) pigment comparison (11) pressing eyeshadows (2) primer (5) PureLuxe (1) review (15) Reviews by others (8) ricinus oil (2) sale (18) Signature Minerals (2) silk naturals (2) Simply Naturals (15) Skin Mist (1) Smashbox (2) StarsMakeupHaven (2) storage (1) sunscreen (2) swatch (73) teeth (1) The Body Shop (3) The Conservatorie (28) The Make-Up Brush Company (3) tips'n tricks (3) TKB Trading (31) TKB vs Conservatorie (7) tools (1) Weleda (1)

Saturday, September 13

MMU pintslid (MMU brushes)

Esimene MADist ostet komplekt osutus suht õnnetuks (my first brush set purchased from MAD Minerals was a complete disaster)

kasutada kõlbavad pooled, ehk siis need alumised, kõige tihedamat kasutust leiab neist esimene, kulmualuse highlighteri pealekandjana

Suur kitsekarvadest puudripintsel (chisel sucks bad) on paras õnnetusehunnik: kriibib ning kaotab pidevalt karvu (scratches and sheds all the time). Kahe kuuga trööpasin teise täiesti ära. Sellega pealispuudrit nahale kandes tuleb pärast murdunud pintslikarvu näost noppida (the photo below shows the chisel after 2 months of use).

See siin on Everyday Mineralsi ülipehme siidine flat top brush - saanud kümneid kui mitte sadu ülikiitvaid hinnanguid. 3 kuud aktiivset kasutust, pole kaotanud ühtegi karva, kuju on ikka veel sama, pehmus samuti. Peale pesu kuivab oma tiheduse tõttu väga aeglaselt (EDM: soft, dries very slowly and tends to eat up the foundation. IMHO better for buffing than applying the foundation).

vaja oleks veel kolme EDMi sünteetilist long-handled kabukit: meigipõhja, põsepuna ja mineraalloori jaoks. Vo koguni nelja: päikesepuudrile oleks samuti eraldi aplikaatorit vaja.

Ja siin on parasjagu testimisel olev profikomplekt The Make-Up Brush Company'lt

Lainer on tapvalt hea (ülalt neljas), nagu ka altpoolt lugedes kolmas hajutaja ja altpoolt neljas, suur lauvärvipintsel (väga hea pehme, hoiab hästi puuderlauvärvi, mõnusad pehmed karvad). Suur puudri/põsepunapintsel eriti ei meeldi - muutub kriipivaks, kui pole teist nädala aja jooksul sooja vee ja šampooniga pesnud. Töötavad parasjagu oma kabukit välja - ma väga loodan, et sünteetiliste karvadega - naturaalsete karvadega pintslid lihtsalt ei pane vastu, niiskel pealekandmisel on naturaalne karv täiesti vastunäidustatud. Suurt jumestuskreemipintslit polegi veel proovinud - ma viskasin kõik oma jumestuskreemijäänused minema samal nädalal, kui MMU testrid saabusid :D.

Lauvärvide niiskeks pealekandmiseks on tavaline kunstitarvete poest ostetud sünteetiline pintsel, veidi jäik - tahaks pehmemat, samuti on pintslikarvade otsad naha jaoks liiga teravad. Mõtlen, et ehk tasub hoopis TMUBC peitepulbripintslit (eelmisel pildil altpoolt teine) selleks kasutama hakata.

Tõelise "make-up whore"i arsenali kuuluvad loomulikult hoopis MACi pintslid: 182 ja 187... Kaupsis ringi vaadates oli Clarinsil ka täiesti mõnus pehme kabuki ca 400ga ning BodyShopi omad jätsid samuti katsudes hea mulje. ArtDeco kabuki oli kohutav, L'Oreali purkides olevad pintslid ajasid õudusest karvad kergelt püsti, IsaDora omad loopisid karvu juba enne pakendist välja koukimist...

Lisaks pintslitele on MMU mugavaks pealekandmiseks mõistlik vanaema veimevakast võtta mõni ümara põhjaga portselan- või klaaskausike. Kuigi tutorialid õpetavad, et puista veidi puudrit puudritoosi kaanele ja keeruta pintslit seal - see ei ole kuigi mugav, sest puudritoosi kaas on enamjaolt kipakas väike plastitükk, kust puuder kergesti minema lendab. Samuti ei ole selle terav äär kuigi hea õrnadele pintslitele. Kõige tipuks ei ole ka kuigi mõistlik niiskel pealekandmisel nahale kantavat segu puudritoosi kaane siseküljel kokku segada - eriti kui tahad pigmenti mõne kreemja ollusega (nt niisutav kreem) segada.

Igasugune alus sobib, netist pole neid küll mõtet tellida (nn mixing bowls).

Hilisem lisandus:

Septembris tellisin EDM'ilt pintsleid juurde, siin siis nüüd flat-top (FTB) ja kaks long handled kabukit (LHK). Mõlemil on väge pehmed karvad kuid mulle tundub, et LHK võiks olla tihedam, st rohkem karvu ja vo ka veidi lühemate karvadega: kuna karvad on nii pehmed ja elastsed, siis painduvad nad liiga palju ja juba väga väikese surve juures. Hämmastav on see, et LHK on mul juba ca 10-12 karva välja puistanud samas kui mu vana FTB pole siiani ühtegi karva kaotanud. Käepidemed on paraja pikkusega kuid LHK pintsliosa võiks olla suurema pinnaga ja tihedam, rohkem "tuumaseene" moodi.
Lisasin pakki ka ühe silmakabuki (eye kabuki). Hea silmalaugude puuderdamiseks ja highlighteri pealekandmiseks,samuti concealeri kuivaks pealekandmiseks. Täpsust ei tasu temast oodata. Sobib ka silmavärvi hajutamiseks ja ühe tooni kandmiseks kogu laule (would not buy again, good for applying foundation near the nose area and on the lids but otherwise useless).

Addition from January 2009

This synthetic set is as cheap as it looks but it works - the bristles can handle wet application! Buddy got them off e-bay. The large powder brush (No 1) should handle contouring and the roundish eyeshadow brush (No 3) is exactly what I needed. What the hell am I supposed to do with No 4 though? Suggestions appreciated.

4 comments:

Unknown said...

ebay'st saad maci pintsleid odavamalt tellida. pead ainult peale passima, et feiki ei telli. sealsamas tasub silm peal hoida ka stila www.stilacosmetics.com ja smashboxi www.smashbox.com pintslitel. neid tasub osta pigem komplektis kui üksikult, tuleb palju soodsam.

peitevärvipintslid sobivad lauvärvide märjaks pealekandmiseks hästi. soovitan nt stila omi, neid on mitmes suuruses (ka väike lapik) saadaval.

Unknown said...

a muidu äge blogi sul :)

LiisK said...

Tänud :)

Ma veits vaatan ringi enne kui tellin. Suht roheline veel - ja feigid on raskesti tuvastatavad. Tervet komplekti nagu ei vajakski - vaid mõni üksik pintsel veel puudu. EDMi komplekt ka teel - 3 LHK-d ja 1 eye kabuki, puudu jääb veel wet application lauvärvipintsel, sünteetiliste karvadega.

Anonymous said...

ma usun, et sa lugesid delfist ka mu soovitused läbi :)

kui sul huvi on, siis ma võin sulle neid pintsleid näidata, mida ma seal kirjeldasin.