Labels

Archetype (6) bath (4) bb-cream (1) beauty routine (2) before and after (5) Bella Pierre (7) blog (3) blogsale (2) blushes (9) bronzer (2) brushes (30) Coastal Scents (8) Coastal Scents vs others (4) concealer (1) crapola (5) Dermoshop (6) DIY MMU (17) Dr. Hauschka (3) Dr. Scheller (5) E.L.F. (37) Ecotools (5) Elegant Minerals (2) entering giveaway (16) EOTD Black (1) EOTD blue (10) EOTD brown (40) EOTD Gold (4) EOTD gray (10) EOTD green (23) EOTD neutral (6) EOTD Pink (12) EOTD Purple (14) eotd rainbow (8) EOTD Red (2) Erth (1) Everyday Minerals (21) eyeliner (1) famous brand clones (1) finito (2) FOTD (14) foundation (33) fragrance (4) Frankenpolish (3) hair (10) HennesMauritz (1) hydrosol (1) I.R.Selling (1) illuminating and/or setting powder (1) Ilu Sõnum Beauty World Tallinn (3) inspiration (1) Jane Iredale (2) Joik (4) Lily Lolo (1) lips (8) LisaLise Pure Natural Skin Care (2) Lucy Minerals (3) Lumene (6) MAC (2) MAD Minerals (3) makeup remover (1) Manhattan (3) mascara (3) Max Factor (1) Meow (2) MicaBella (4) mineraalmeik (14) mineraalpuuder (1) MMU containers and jars (2) moisturizer (10) Ocean Mist Cosmetics (2) Ontic (1) pale skin (15) palette (6) Philosophy (1) pigment comparison (11) pressing eyeshadows (2) primer (5) PureLuxe (1) review (15) Reviews by others (8) ricinus oil (2) sale (18) Signature Minerals (2) silk naturals (2) Simply Naturals (15) Skin Mist (1) Smashbox (2) StarsMakeupHaven (2) storage (1) sunscreen (2) swatch (73) teeth (1) The Body Shop (3) The Conservatorie (28) The Make-Up Brush Company (3) tips'n tricks (3) TKB Trading (31) TKB vs Conservatorie (7) tools (1) Weleda (1)

Monday, September 8

Metoodika

MMU pealekandmine ei olegi nii lihtne kui alguses tundus. On mitu erinevat koolkonda ja mitmeid erinevaid tehnikaid noorele ja rasvasele ning vanemale ja kuivemale nahale, puhtale ja tugevamat meiki vajavale ebapuhtale nahale.

MMU on tavaliselt pulbrina, mille koostises on titaaniumdioksiid (TiO2), tsinkoksiid (ZnO), raudoksiidid (FeO) ja silikaadipulber e vilk (uhmerdatud kvarts). Osadel on sees lisandaineid nagu siidipulber, kaoliin või allantoniin (taimne derivaat, põletikuvastane, kasutatakse nagu aaloedki igasugustes kreemides). Lisaks veel boron nitride, magnesium myristate jne.

Alustame kuivaplikatsiooniga.

Kõigepealt silmad sest puuderlauvärvid pudenevad, ja mitte vähe.

- raputa veidi aluspuudrit alusele ja kanna puudripintsliga tervele silmalaule,ripsmejoonest kulmudeni või pane laugudele veidi silmameigi aluskreemi;
- võta niiske (sünteetilise) silmapintsliga lauvärvi ja kanna see laugudele (möksin lauvärvi värvipoti kaane siseküljel veega paksemat sorti pudruks ja kannan siis peale - halb komme, kasutama peaks eraldi alust);
- kanna sama toon peale ka kuivalt (patsuta, ära hõõru).
- kanna kulmu alla highlighter (selle võib muidu panna ka enne lauvärve) ja hajuta lauvärvi ja highlighteri vahele jääv joon.
- kanna ripsmejuurele lainerijoon.
- eemalda silmade alla tekkinud lauvärvipudemed.

Niiskel pealekandmisel tuleb lauvärvi toon paremini esile.
Kuivalt pealekantav kiht annab kena sädeluse kuid jääb palju, palju pehmem.
Osad toonid tulevad paremini esile kui alla kanda tume põhi.

Järgmisena meigipõhi
  1. nahk on vaja korralikult niisutada ning kreem peab olema juba sisse imendunud.
  2. pintselda ebatasasused peitepuudriga kokku, kui on tumedad silmaalused, siis need highlighteriga (ka peitepuuder katab märkimisväärselt paremini, kui niiskelt peale kanda).
  3. tõsta pintsliga või raputa puudritopsist veidi puudrit kaussi ja keeruta pintsel sellega põhjalikult kokku, koputa pintslit vastu kausiserva, et üleliigne puuder maha pudeneks.
  4. tupsuta puuder kergelt nahale ja libista pintslit õrnade ringjate liigutustega näol, äärtest keskele poole; ninast ei ole mõistlik alustada, sest see on teatavasti rasvasemat sorti koht inimese näos ja nt EDM sünteetiline flat-top brush paneb siis puudri kohe ühte kohta maha, pärast on nina piirkonnas hajutamine paras tükk tööd.
  5. kui puuder näos, siis tuleb kontuurimine ja põsepuna. kontuurimist peaks vaatama mõnest youtube vastavast videost, pole minu eriala.
  6. viimane samm on pealispuuder meigi kinnitamiseks või päikesepuuder. seda pole soovitav vastukarva ehk siis alt üles pintslitõmmetega peale kanda - toob iga karvakese kenasti esile.
  7. osad kinnitavad meiki nõnda, et piserdavad nägu spreipudelist veega ja tupsutavad pintsilga - see aitab ka jahuse näo vastu (kui oled liiga palju, liiga paksult puudrit peale kandnud)
Meigipõhja "märg" pealekandmine on samuti väga kerge. Olenevalt pulbris oleva TiO2 laadist segunevad osad pulbrid suurepäraselt veega ja osad niisutavate kreemidega. Põhimõtteliselt on võimalik ise endale vajaliku tooniga jumestuskreem valmistada, segades niisutavat kreemi ja pigemendipulbrit. Peale saab kanda kas meigipõhjapintsliga või flat-topiga. Või, üllatus-üllatus, näppude või svammiga. Märja pealekandmisega saab kõige paremini vinne peita, jääb paks kiht. Meigifoorumi kogenumad wet-application'i kasutajad väidavad, et nõnda jääb mineraalmeik märkimisväärselt tumedam kui ta kuivalt peale kandes oleks.

Meigipõhja niiske pealekandmine toimub nii, et pulber on pintslil ja siis pritsitakse pintslit kergelt spreipudelist enne näo kallale asumist.

Erinevad pintslid annavad erineva katvuse: kabukid ja ümara otsaga pintslid annavad kerge-keskmise, kihiliselt pannes saab ka tugeva katvuse kuid lameda otsaga pintslid nagu EDMi flat top või e.l.f.i Studio powder brush kannavad toote kohe paksemalt peale - meigi tegemiseks läheb nõnda vähem aega.

MMU peab suurepäraselt vastu - saunas käies tuleb vaid meeles pidada, et ise laiali ei hõõruks - nägu kuivab samasuguseks nagu ennegi oli, meik ei voola kusagile. Spa's testitud (aurusaun, leilisaun ja bassein) ja isegi lauvärv ei läinud vakku kokku.

Täiendus:

NB! Foundationi peab kindlasti valima kaela, mitte näonaha tooni järgi.
Nägu saab päikest, vihma, tuult, mustust jne samas kui ülejäänud nahk on kenasti riiete all, kaitstud. See toonide erinevus on mõnikord ikka kaunis jube vaadata: oranž nägu ja valge kael, või siis jumekas keha ja valge nägu.

NBB! Tasuks tutvuda ka erinevate lauvärvi aluskreemidega, et ka säravad silmapigmendid päev otsa vastu peaksid.

No comments: