Labels

Archetype (6) bath (4) bb-cream (1) beauty routine (2) before and after (5) Bella Pierre (7) blog (3) blogsale (2) blushes (9) bronzer (2) brushes (30) Coastal Scents (8) Coastal Scents vs others (4) concealer (1) crapola (5) Dermoshop (6) DIY MMU (17) Dr. Hauschka (3) Dr. Scheller (5) E.L.F. (37) Ecotools (5) Elegant Minerals (2) entering giveaway (16) EOTD Black (1) EOTD blue (10) EOTD brown (40) EOTD Gold (4) EOTD gray (10) EOTD green (23) EOTD neutral (6) EOTD Pink (12) EOTD Purple (14) eotd rainbow (8) EOTD Red (2) Erth (1) Everyday Minerals (21) eyeliner (1) famous brand clones (1) finito (2) FOTD (14) foundation (33) fragrance (4) Frankenpolish (3) hair (10) HennesMauritz (1) hydrosol (1) I.R.Selling (1) illuminating and/or setting powder (1) Ilu Sõnum Beauty World Tallinn (3) inspiration (1) Jane Iredale (2) Joik (4) Lily Lolo (1) lips (8) LisaLise Pure Natural Skin Care (2) Lucy Minerals (3) Lumene (6) MAC (2) MAD Minerals (3) makeup remover (1) Manhattan (3) mascara (3) Max Factor (1) Meow (2) MicaBella (4) mineraalmeik (14) mineraalpuuder (1) MMU containers and jars (2) moisturizer (10) Ocean Mist Cosmetics (2) Ontic (1) pale skin (15) palette (6) Philosophy (1) pigment comparison (11) pressing eyeshadows (2) primer (5) PureLuxe (1) review (15) Reviews by others (8) ricinus oil (2) sale (18) Signature Minerals (2) silk naturals (2) Simply Naturals (15) Skin Mist (1) Smashbox (2) StarsMakeupHaven (2) storage (1) sunscreen (2) swatch (73) teeth (1) The Body Shop (3) The Conservatorie (28) The Make-Up Brush Company (3) tips'n tricks (3) TKB Trading (31) TKB vs Conservatorie (7) tools (1) Weleda (1)

Sunday, August 28

Ilublogija lemmik

(This is an Estonian tag - about beauty related stuff one uses)

Eesti ilublogijad said Ilu Sõnumi messi korraldajatelt palve üles kirjutada nende lemmiktooted jumestuse, keha- ning juuksehoolduse ja küünte vallas.

Mina olen rott st et püüan leida võimalikult taskukohaseid variante ning samas ka võimalikult väheste toodetega hakkama saada. Seetõttu on mu kasutatavad tooted enamuses odavad ning igaühele kättesaadavad.

Alustame nahahooldusest: õlid! Ei ole multifuntsionaalsemat kosmeetikatoodet kui õli: sobib (pikematele ja rikutud) juustele juukse-maskiks, naha niisutamiseks, koorimiseks, meigieemaldamiseks jne. Igaks otstarbeks võib kasutada erinevat aga samas võib vabalt ka lihtsalt oliivõlipudelit kusagil käeulatuses hoida. Minu lemmik on jojobiõli, mida kasutan nii näo- kui keha niisutamiseks. Näole kasutan seda siiski rohkem talvel, sest suvel tahaks kergemaid tooteid. Nahapuhastuseks oli mul pikka aega Joigi näopuhastusõli kuid kui too lõpuks otsa sai, asendasin tavalise oliivõliga: õli näkku, veidi soodat, veidi hõõrumist ning swammiga õli-soodasegu nahalt jälle maha. Hoiatan, et see meetod on vägagi abrasiivne ning tundliku naha puhul tuleks sooda ja hõõrumine kindlasti vahele jätta. Isegi kasutan seda vaid kord nädalas, igapäevaselt pesen nägu vee ja mikrokiudlapiga.
Õlid meigieemalduses: ripsmetušš sulab ripsmetelt kui võluväel, ainuke halb omadus on see, et pärast läheb mitu niisutatud vatipatja selleks, et õli silmade ümbrusest eemaldada. Sobib igasugune vedelam õli, paksemat riitsinusõli võib pärast pigem profülaktiliselt ripsmetele kanda.

Kreemid: Hauschka roosikreem, see paksem - kuigi kallis, paar testrituubi kulub talve jooksul väsinud ja ketendava naha turgutamiseks ära.
Juba mõnda aega kasutan vahelduseks ka Dr. Schelleri ökokreeme - kerge konsistentsiga ja mõnusad ning sageli Rimides ning Selverites alla hinnatud. Kevadeks-suveks-sügiseks väga head.


Meigipõhjana on pikaaegseks lemmikuks Everyday Minerals'i mineraalpuuder toonis Olive Fair (semi-matte retseptuur). Jätab kerge kuma ning ühtlustab nahatooni. Üldjuhul on tuhkja nahatooniga inimestel väga raske endale sobivat jumestuspõhja leida, ükskõik kas siis vedelat või puuderjat, kõik on kas tugevalt kollased või oranžid. EDMi oliivi-sari on just meiesugustele, "nagu-kruusatee-kuumal-päeval" hallikaskollaka nahaga kartulitele. Alternatiivi sellele pole just kerge leida.

Kõigile võibolla ei sobi puuderjas toode silmade alla kuid ma olen siiamaani EDMi Pearl Sunlightiga täitsa rahul, kahjuks pole seda viimasel ajal kodulehel enam näha - nagu kõik pikaajalised EDMi kasutajad teavad - see firma pole kuigi usaldusväärne, tooted kaovad müügilt ning koostised muutuvad etteteatamata. Kuna helendustoodet kulub vähe, on mul uue lemmiku leidmiseks veel oma kenad 3 aastat. 

Silmameigialusena olen aastaid Manhattani silmameigi aluskreemi kasutanud - töötab ja veel kaunis hästi. Hind on lausa super! Viimasel ajal on selle lõhn siiski häirima hakanud - tootel on ebameeldiv sünteetiline hais ning ka pakend pole suurem asi - tüütu on pärast seda kreemi küünte alt välja koukida ja üldse - tuubis olles ei kuivaks toode nii kiiresti ära ka. Otsin hetkel uut.


Huulepulkadest olen jäänud truuks e.l.f.'i mineraalhuulepulgale Rosy Raisin - ideaalne "oma-huuled-kuid-parem" toon, kerge kreemjas pruunikasroosa. Lumene Natural Code sari on samuti väga hea - ilusad värvid, hea lõhn ja mõnus kreemjas koostis. Sellest sarjast siiski pole õnnestunud leida mõnusat igapäevatooni - valisin liiga erksad roosad.

flat-top puudripintsel on mul juba pikalt - ja ikka veel sama hea kui uus,
ainult vart olen korra liimima pidanud
Meigivahenditest on (vähemalt hinna/kvaliteedi suhtelt) parimad e.l.f.'i Studio sarja sünteetilised meigipintslid, selle raha eest Eesti poodidest juba naljalt nii head pintslit ei saa. Pehmed ja funktsionaalsed. Need on juba pea tervel mu sõpruskonnal ja aina küsitakse juurde. Samas on e.l.f.'il ka tõsised kvaliteediprobleemid - üks viiest on mingi veaga - sealt pintslite ostmine on kui loterii. Aga kui veab, siis veab korralikult ja kaotuse korral pole mahavisatud raha kuigi suur. e.l.f.'is shoppamiseks tuleb aega valida: 20% allahindlus on tavaline kuid esineb ka 33% ning isegi 50% allahindlusi - viimasel juhul soovitan kindlasti 11- osaline pintslikomplekt ära võtta.

Ripsmetušš - Lumene, see sinine ja tihendav - ei haise, hea suur aplikaator ning mõnus vedel koostis. Kui endal on ripsmematerjali piisavalt siis aitab tegelikult igasugune vähegi tušimoodi tušš - Lumene konsistents on tavaliselt vedelamapoolne ning mis minu jaoks olulisim - ei haise ning ei aja silmi sügelema. Boonusena - taskukohane ja sageli ka allahindluses. Imet ei tee kuid töötab. Ja rohkemat ma sellelt ei soovigi.

Mis veel igaühe meigikotis peaks kindlasti olema - hele silmapliiats silma alumisele ripsmejoonele kandmiseks - avab silmad hetkega ja jätab mõnusa värske mulje. Mul NYX'i Milk aga sobib igasugune hele kreemjas silmapliiats.

Viimane parim leid oli pritspudelis hüdrosool - eeterlike õlide tootmisjääk. Suurepärane nahavärskendaja ja meigikinnitaja. Mineraalmeigi kasutajatele imho asendamatu abivahend - ei saa aru, kuidas nii kaua ilma selleta hakkama sain :). Teinekord ikka juhtub, et puuder ja nahk ei saa läbi - siis tuleb "jahussekastetud" efektist lahtisaamiseks vaid veidi hüdrosooli nahale piserdada ja õrnalt pintsliga üle tupsutada - jääb hetkega ühtlane ja loomulik. Neid peaks olema ka odavamalt saada kui siin pildil olev toode, seda tootegruppi hakkan nüüd meie looduspoodidest otsima.

Siin on veel ka Karolina,  Grete ning  Liisi lemmikud.

4 comments:

Mormelar said...

Sa Artdeco alust oled proovinud?
Mina olen sellega väga rahul. Ja hind on ka mõistlik, kuna seda kulub niiiii vähe.
Isiklike inimkatsete peal tõestatud, et lisaks toonide ilmestamisele püsib rahumeeli vähemalt 36 h peal - päeval jumestasin, öö otsa pidutsesin, hommikul magasin ja kõlbas sama meigiga rahulikult järgmine õhtu end inimeste hulgas näidata.

LiisK said...

Üks valikukriteeriume oli koostisosade vähesus - ArtDecol on märkimisväärselt pikem nimekiri. Manhattan on tavaline mineraalõlipomm - ilma muude lisanditeta.
Hetkel testin üht loodustoodet kuid see ei tundu esimeste päevade jooksul kuidagitpidi Manhattanist parem olema - ainus vahe on see, et ei haise ja on märkimisväärselt oranžim :)

Tolmu Rull said...

Põnev valik sul!

Dr. Schelleri kreemid kiidan heaks, Elfi pintslid ka tuntud – proovitud. Mineraalpuudrid ei ole minu nahale kõige parem valik kahjuks, oleks tore, kui keegi suudaks mind vastupidises veenda.

Praimeritest julgen välja pakkuda Lumene Beauty Base eyeshadow primer'i või siis Too Faced'i oma. Viimane on ehk küll kallis soetada ja jagub kauaks, näiteks I.L.U poest kus see müügil on saab vahel 10-15 % alla.

Minu rasusevõitu nahale on õlidega hullamine senini ainult kurja teinud. Joik'i puhastusõli tahaks siiski proovida. Sama Lumene tušš ootab ka proovimist, aga enne ma seda ei ava, kui eelmise ära viskan :)

Milk'i soetan ka kunagi endale kindlasti, hetkel näpud selle järele nii väga ei sügele, sest pelgan, et see kipub lauvagudesse kogunema.

Anonymous said...

Mulle EDM-i Olive ei sobinud - tegi näo kummaliselt pruuniks. Golden mingi aja sobis. Üldse tundub, et nägu on miskipärast muutunud tumedamaks (ma pole päevitanud, see jama oli juba talvel. Kahtlustan - tea, kas see on võimalik - mineraalpuudri võimalikku parkivat toimet või nii).

Seega olen läinud seda teed, et valin näole veidi heledamad toonid. Nt Meow Cosmeticsil on peaaegu et valged, ülivähese (kollaka jne) lisapigmendiga puudrid, mis tasakaalustavad näo ja kaela toonierinevuse üsna kenasti. Täpselt näonahatooni valitud puudrist jääb mulje, nagu oleksin ülivale oranži puuderkreemiga maskpale ette keevitanud. Või siis kipub kogu kompott lisaks oksüdeeruma. Aluskreemina kasutan Weledat, aga sama mure on ka kõige muuga, ka kreemi imendumisaeg ei muuda tulemust ei halvemuse ega paremuse poole;)