Labels

Archetype (6) bath (4) bb-cream (1) beauty routine (2) before and after (5) Bella Pierre (7) blog (3) blogsale (2) blushes (9) bronzer (2) brushes (30) Coastal Scents (8) Coastal Scents vs others (4) concealer (1) crapola (5) Dermoshop (6) DIY MMU (17) Dr. Hauschka (3) Dr. Scheller (5) E.L.F. (37) Ecotools (5) Elegant Minerals (2) entering giveaway (16) EOTD Black (1) EOTD blue (10) EOTD brown (40) EOTD Gold (4) EOTD gray (10) EOTD green (23) EOTD neutral (6) EOTD Pink (12) EOTD Purple (14) eotd rainbow (8) EOTD Red (2) Erth (1) Everyday Minerals (21) eyeliner (1) famous brand clones (1) finito (2) FOTD (14) foundation (33) fragrance (4) Frankenpolish (3) hair (10) HennesMauritz (1) hydrosol (1) I.R.Selling (1) illuminating and/or setting powder (1) Ilu Sõnum Beauty World Tallinn (3) inspiration (1) Jane Iredale (2) Joik (4) Lily Lolo (1) lips (8) LisaLise Pure Natural Skin Care (2) Lucy Minerals (3) Lumene (6) MAC (2) MAD Minerals (3) makeup remover (1) Manhattan (3) mascara (3) Max Factor (1) Meow (2) MicaBella (4) mineraalmeik (14) mineraalpuuder (1) MMU containers and jars (2) moisturizer (10) Ocean Mist Cosmetics (2) Ontic (1) pale skin (15) palette (6) Philosophy (1) pigment comparison (11) pressing eyeshadows (2) primer (5) PureLuxe (1) review (15) Reviews by others (8) ricinus oil (2) sale (18) Signature Minerals (2) silk naturals (2) Simply Naturals (15) Skin Mist (1) Smashbox (2) StarsMakeupHaven (2) storage (1) sunscreen (2) swatch (73) teeth (1) The Body Shop (3) The Conservatorie (28) The Make-Up Brush Company (3) tips'n tricks (3) TKB Trading (31) TKB vs Conservatorie (7) tools (1) Weleda (1)

Tuesday, November 16

Veidi näiteid mineraalkosmeetika eksitava reklaami kohta

Tervitus.ee on saanud oma mineraalpuudreid tutvustava teksti BellaPierre maaletoojalt, hetkel selline (pehmelt öeldes, eksitav):
/.../ Kui meiki õhtuks mitte maha pesta, on tulemuseks liftingu effekt (seda protseduuri on mõistlik teha 2-3 korda kuus, kuna tavaliselt on õhtuti õigem surnud rakke eemaldada). Koostise poolest on mineraalne kosmeetika sarnane mesoteraapia preparaatidega.
BellaPierre kosmeetika eesmärgiks on anda nahale meik koos raviga. Regulaarsel kasutamisel parandab see nahahaigusi ja -probleeme nagu rosacea, akne, ülirasvasus ja -kuivus, aeglustub naha vananemisprotsess.
/.../ Zinc Oxide (tsinkoksiid): see on naturaalne põletikuvastane toimeaine ja päikesekaitse. Sobib suurepäraselt inimsetele, kellel on akne, rosacea, põletikuline ja/või operatsioonijärgne nahk. See mineraal aitab vähendada näha ärritusi ja punetust. Sobib suurepäraselt igale nahatüübile ja lausa ideaalselt tundlikule nahale.
Mineraapuudrit kasutavatel inimestel esineb ka allergiaid mineraalpuudri koostisosade suhtes. Õrna ja tundliku nahaga inimesed on justnimelt tundliku nahaga ning ZnO, TiO2 või vilk võivad naha vägagi punnivinniliseks ajada. Tundliku nahaga inimesed peavad IGA TOODET kõigepealt testima. Hetkel küll ei ole seda mineraalkosmeetikat tutvustavat sektsiooni Tervitus.ee veebipoes (st sellele ei saa poes ringi surfates sattuda) kuid see konkreetne leht tuleb ette, kui googeldate märksõna "mineraalkosmeetika". 

Palju paremini on oma tooteid tutvustanud Erthi edasi müüv ralphipood.ee, reklaam ei solva potentsiaalsete klientide intelligentsust ja jääb hea maitse piiridesse.
Regulaarsel kasutamisel on Erth jumestustoodetel näonahka parandav toime, samuti leevendavad dermatoloogilisi probleeme, nagu akne ja kuperoosa. Mineraalid reguleerivad naha niiskustaset ja rasunäärmete talitlust ning aeglustavad naha vananemisprotsesse. Erth mineraalkosmeetika tooted on põletikuvastased ja antiseptilised.
Pöörake tähelepanu sõnastusele: "leevendab" mitte ei "ravi".  Ja tsinkoksiidi põletikuvastasus on ammu meditsiiniliselt tõestatud fakt. Kuigi jah, ma tahaks teada, kuidas mineraalid naha niiskustasakaalu reguleerivad... minu kogemus ütleb: kuivatab, teinekord liigagi. Ja mul on kaunis rasune nahk. Niisutavaid mineraale ei kujuta ma ettegi.


Mineraalkosmeetika meeldib mulle üliväga ja ma olen ise andunud fänn (temaatiline blogi on selle fakti ehk juba reetnud) aga imelik on lugeda, et mu puudripurk veel sada imet korda saadab, lisaks sellele, et ta lihtsalt hea on. Ma absoluutselt ei vaidle vastu, et mineraalkosmeetika kasutamine nahale hästi mõjub - oma nahk on tõendusmaterjaliks (tavakosmeetikaga oli nägu ikka kaunis jube), aga et lausa aeglustab vananemisprotsesse? Kuidas?

Minerals.Planet on oma tekstiga väga palju vaeva näinud ja meeldib mulle vast veel kõige rohkemgi, tekst on tehtud inimese poolt, kelle emakeel pole eesti keel. Vaid need kaks lõiku on kahtlased:
Mineraalid stimuleerivad kõiki rakufunktsioone ja tugevdavad naha immuunsüsteemi. Tsink ja magneesium rikastavad, värskendavad ja noorendavad nahka; kaalium ja naatrium annavad nahale niiskust, tugevdavad naha kudesid; kaltsium rahustab ja tasakaalustab nahka.
Kõige enam hinnatakse ehk fakti, et mineraalne kosmeetika ei sisalda talki. Talk on ideaalne kasvulava bakteritele ja kuna mineraalkosmeetika seda ei sisalda, ei ole ka muret, et iga 3-6 kuu tagant peaks pooliku meigitoote bakterite tõttu minema viskama. Mineraalses kosmeetikas bakterid ei paljune.
Need tsingid ja magneesiumid sisenevad inimorganismi mikroelementidena ja toidust. Talk on samuti mineraal ja ei meeldi bakteritele sugugi rohkem kui nt vilk. Maisitärklis vms oleks neile maiuspalaks küll. Üldiselt: väga hästi tehtud, Natalia.

Dermoshopi kodulehel on tootekirjeldus väga professionaalne ja tagasihoidlik. Gaiacosmetics on samuti väga meeldiva tekstiga ning ei luba igasugust jama kokku, pigem rõhub kasutamisnõuannetele. Nad pigem kirjeldavad tavakosmeetika kahjulikke omadusi kuiet püüavad oma tooteid taevani kiita. Vanad kalad ei soorita nii sageli turunduslikke faux pas'id.


Kui netist veel miskit välja hüppab, siis lisan.


Here I took some passages from local MMU e-shops' web pages to compare the info they present. Some stated "facts" are ludicrous but most are very pleasant read. Those who have been on the market for a longer time and KNOW their product, tend not to bullshit their potential clients.

7 comments:

D said...

Ei haaku küll otseselt reklaamivaldkonnaga aga ma lisaks veel ühe levinud müüdi: "Mineraalkosmeetika on KALLIS".

Anonymous said...

Rohe Group müüb LilyLolo't:

Auhinnavääriline aluspuuder, mis ei sisalda kahjulikke aineid, nanoosakesi, parabeene, vismutit, talki, sünteetilisi värv-, lõhna- ja säilitusaineid. Omab looduslikku SPF-i. Väga hea tulemus ning niiskuskindel. Siidine ja pehme, ei muutu tükiliseks või puudriseks, ei ummista poore ja laseb nahal hingata. Looduslikult kiirgav, kergelt valgustpeegeldav, mistõttu vähendab iluvigu ning peenemaid kortse. 100% looduslik. Sobib veganitele.

Minu arvates on see võrdlemisi neutraalses toonis kirja pandud -piisavalt kiitev(ega laites ju reklaamida ei saa), kuid mitte liialt ülistav ja imet lubav.Lisaks on iga puudri juures ka lühike kirjeldus, millist tooni/alatooni nahale konkreetne puuder sobib.

LiisK said...

@D - seda, mida konsultandid pahaaimamatutele möödakäijatele räägivad, nad kahjuks eriti kusagile kirja ei pane, muidu oleks mul siin kohe riburadapidi pärleid võtta :)

@anonymous - LilyLolo tooteid on tõesti kenasti reklaamitud, lugedes ei teki seda "oh issand küll mis jama" - emotsiooni. Suured tänud, panen nende lingi ka teksti sisse.

LiisK said...

Teadmiseks, selle artikli kohta edastati mulle Bloggeri kaudu Digital Millenium Copyright Act kaebus, st nagu oleks ma viitamata kasutanud teiste materjali või tegelenud laimamisega.

Selles tekstis kasutatud info on kättesaadav kõigile ja täiesti avalik, mistõttu olen veidi hämmeldunud.

For all to know: I have received a DMCA complaint regarding this article, as if I have used other peoples content without quoting them. This is not the case, all the quotes are given with links to the original page. Since the info presented here is available to the whole wide internet community with the ability to "google", I am baffled.

LiisK said...

The complaint was filed by IFPI. When I investigated, they sent me this e-mail:

"Dear Sir/Madam

Thank you for your email. We have investigated the matter internally and it appears that, despite our earlier good faith belief, the video does not infringe our members rights. We have informed Google accordingly.

Yours faithfully
IFPI Notices"

Now - why don't you, my dear readers, point out the link to the "video" in this post? And the buggers did not even have the decency to apologize to me for accusing me of piracy! I must say I'm not feeling very happy.

MK said...

While I admit I can't actually read the entry, I know a link when I see one. I clicked on them all, found no videos. Chalk it up to a mistake- maybe the complaint was intended for another site and the company didn't want to admit it.

LiisK said...

Thanks for confirming it, at least I'm not blind :D