Labels

Archetype (6) bath (4) bb-cream (1) beauty routine (2) before and after (5) Bella Pierre (7) blog (3) blogsale (2) blushes (9) bronzer (2) brushes (30) Coastal Scents (8) Coastal Scents vs others (4) concealer (1) crapola (5) Dermoshop (6) DIY MMU (17) Dr. Hauschka (3) Dr. Scheller (5) E.L.F. (37) Ecotools (5) Elegant Minerals (2) entering giveaway (16) EOTD Black (1) EOTD blue (10) EOTD brown (40) EOTD Gold (4) EOTD gray (10) EOTD green (23) EOTD neutral (6) EOTD Pink (12) EOTD Purple (14) eotd rainbow (8) EOTD Red (2) Erth (1) Everyday Minerals (21) eyeliner (1) famous brand clones (1) finito (2) FOTD (14) foundation (33) fragrance (4) Frankenpolish (3) hair (10) HennesMauritz (1) hydrosol (1) I.R.Selling (1) illuminating and/or setting powder (1) Ilu Sõnum Beauty World Tallinn (3) inspiration (1) Jane Iredale (2) Joik (4) Lily Lolo (1) lips (8) LisaLise Pure Natural Skin Care (2) Lucy Minerals (3) Lumene (6) MAC (2) MAD Minerals (3) makeup remover (1) Manhattan (3) mascara (3) Max Factor (1) Meow (2) MicaBella (4) mineraalmeik (14) mineraalpuuder (1) MMU containers and jars (2) moisturizer (10) Ocean Mist Cosmetics (2) Ontic (1) pale skin (15) palette (6) Philosophy (1) pigment comparison (11) pressing eyeshadows (2) primer (5) PureLuxe (1) review (15) Reviews by others (8) ricinus oil (2) sale (18) Signature Minerals (2) silk naturals (2) Simply Naturals (15) Skin Mist (1) Smashbox (2) StarsMakeupHaven (2) storage (1) sunscreen (2) swatch (73) teeth (1) The Body Shop (3) The Conservatorie (28) The Make-Up Brush Company (3) tips'n tricks (3) TKB Trading (31) TKB vs Conservatorie (7) tools (1) Weleda (1)

Wednesday, April 14

Meigivaba päev ja MicaBella

(English summary is at the bottom)

Meigivaba päeva lõpetuseks seadsin sammud kaubamajja ja läksin MicaBellat vaatama. Asukoht on tõesti suurepärane - Viru Keskuse aatriumis. See tähendab, et päevasel ajal on väga hea loomulik valgustus ja pigmentide õige toon kohe näha. Minu juhendajaks sattus Kärt, kellele see oli tema jutu järgi ka esimene tööpäev. Proovisime foundisid ning tegime silmameiki.

MicaBella heledaim meigipõhi on minu jaoks hetkel tume, suveks sobilik. Tundub, et MicaBella valikus ei ole heledat, külma tooni meigipõhja. Puuder ise on struktuurilt sarnane EDMi original glo retseptuurile, siidine ja kerge. Katvuse saavutamiseks vaja mitut kihti. Hinda unustasin küsida, ju see 500-600 ringis on ning tops tundus olema 30-40 gr per volume (tavaliselt kiputakse kõige rohkem 20 gr per volume suurusi kasutama, EDM'il 25 gr per volume). Loomulik valgus hakkas sel hetkel juba kaduma ja ma ei saanud hästi aru, kas põhi on läikega või mitte, mulle tundus matt.

Silmavärvid meenutasid mulle straight mica'sid, matte ma nende seas ei märganud. Must oli vist matt. Nahale swatchituna tundus koostis sama kui mu TKB omadel, minu meelest vajavad kindlasti primerit. Ilusad erksad värvid, 10 gr per volume karbid ning ilma allahindluseta 250 kr tükk. Pruune oli ilus valik.

Pintslid tundusid ok, puudripintsel veidi kriipis aga lauvärvipintsel (väikse kaldega) oli väga pehme, seda kohe lausa soovitaks (jällegi, hinda ma ei küsinud). MicaBella pintslid müüvat väga hästi, Kärdi pintslipõll oli päeva lõpuks juba kaunis hõre :D. Kärdile unustasin öelda, et müümise mõttes oleks parim, kui tal oleks seal käepärast ka silmapliiats või siis peenike laineripintsel - kui lainerijoon/ripsmed värvimata siis ei pääse meik 100% mõjule. Võibolla tuleks töövahendite hulka panna ka ripsmekoolutaja.

Kärt oli väga tore ja kui teda võtta MicaBella konsultandikoolituse etalonina, on meil väga vedanud. Ma loodan, et ta vaatab kõvasti youtube'i tutoriale ning väänab käesolevast materjalist välja maksimumi, annet tundus olevat. Väga meeldiv ja üldsegi mitte pealetükkiv kohtlemine, eesti kultuuriruumi jaoks ideaalne.

Hinnad tundusid soolased, minusugusele rotile isegi väga - aga eks mulle olegi netishoppamine südamelähedasem. Eks laisem/vähem riskialdis klient peagi veidi juurde maksma: konsultant aitab võtteid tutvustada ja tooted on vabalt näppimiseks välja laotud.

Üks asi, mida tahaks Gloriale südamele panna - koolitusel tuleb müüjatele tutvustada ka teisi mineraalmeigibrände, sest on väga tobe, kui ma nt ütlen et "jah, mul on küll mineraalkosmeetikat: Everyday Mineralsi puudrid või TKB Tradingu silmapigmendid" ütleb müüja mulle, et sry aga need pole mineraalkosmeetika. Müüja üleolev suhtumine kliendi enda kogemustesse/teadmistesse põhjustabki paksu verd, seda mainitaksegi päris sageli ka nendes ameerikamaa foorumites.

Maailmas on palju muud mineraalmeiki kuid koolitusel vist jäetakse müüjatele mulje nagu oleks MicaBella üks vähestest. Enamus kliente on muidugi mineraalmeigi vallas täielikud noovitsid kuid sekka satub ka rahvast, kes asja väga hästi jagavad. Hea oleks, kui müüja oleks vähemalt sama hästi informeeritud kui tema potentsiaalne klient.


Kui klient kunagi peaks mainima oma jutu sees, et tal õrn/allergiline nahk, soovitaksin küll müügijutu sisse lisada lause, et "nagu kõigega, ei saa ka mineraalkosmeetikaga olla 100% kindel, et allergilist reaktsiooni ei teki - proovime täna, jätke ööseks nahale ja kui sobib, tulge palun järgmine kord uuesti ning ostke siis kaasa." Igal võimalikul juhul tuleks reklaamijutt jätta miinimumi peale, olla võimalikult aus ja lihtsalt toodet tutvustada. Toode on hea ja müüb ennast ise.

Peaks nädalavahetusel uuesti minema, mõned swatchid tegema. Kas keegi peale minu on veel märganud, et MicaBellal peaaegu et polegi swatche netis?

Today was the "Wear no makeup day" aka "Makeup-free day" in Estonia so it's only natural that at the end of the day I'll indulge myself somewhat. This little post is about me visiting the MicaBella counter today. Expensive as expected but Estonian salespeople are not pushy and very polite and all in all I had a lovely chat. Foundations are on the sheer side, to get coverage one has to build it up in layers. I'm too pale for MicaBella, their lightest would be wearable in July or so.

Eyeshadows remind me of straight micas, imho primer is a must. Most colors seem to be sparkly, foundation in artificial light seemed matte. Brushes looked ok and the slanted eyeshadow brush, I guess it was a blending brush, seemed excellent.

I think I should visit the kiost again during week-end and make some pics too - has anyone else also noticed that there are practically no swatches of MicaBella's stuff available online?

5 comments:

Anonymous said...

Ma juba mitmendat korda plaanin oma kogemuse kirja panna, aga kogu aeg tuleb midagi vahele.:) Hoiatan- ilmselt kukun laterama ja tuleb pikk kommentaar.
Käisin ka mõni aeg tagasi Micabellaga tutvumas ja mul tekkisid enam-vähem samad mõtted, mis Sinul. Jumestuspuuder meenutas mullegi EM'i O-Glo varianti ning kõige heledam 01 jäi mullegi pisut liiga tumedaks, kuigi nii nibin-nabin läbi häda sobis(praegu võib-olla sobiks juba hästi seoses mõne päikselise päevaga). Põsepunasid nägin väga põgusalt ning mulle jäi mulje, et sellist mulle hästi sobivat tooni neil ei olnudki- ka see, mis lõpuks näole kanti, oli pisut nö mööda- liiga tume ja oranžikas. Lauvärve ma ei jõudnud ajapuudusel vaadata. Näopintsel tundus mulle kare ja pisut kriipiv olevat. Jumestusbaas püsis peal kenasti õhtuni (peale kanti millalgi 11 paiku hommikul)- kuigi ninaümbrusse tekkisid kuivad laigud (nagu enamuse mineraalmeigiga minu puhul). Otsaesisele ja põskedele tekkis kerge kumav O-Glod meenutav läige- kuna mul on tavaliselt kuiv nahk, siis see ei häirinud mind, kuna jätab mulje nö tervemast nahast.
Hind võttis hingetuks- mulle öeldi, et jumestuspuudri tegelikuks hinnaks olevat midagi 900 eeki, aga, et praegu on neil soodusaeg ning müüvad umbes 600-ga või mdiagi sellist... eee...
Konsultant jättis meeldiva ja armsa mulje (hästi noor tüdruk oli, nime kahjuks ei mäleta). Pealetükkivust tõesti ei olnud- rahulik ja tasakaalukas selgitusstiil. Kuigi eks seal olid ka minu jaoks mõned avaldused, mis panid kulmu kergitama. Näiteks ütlesin, et ma nö pendeldan tavakosmeetika ja mineraalse kosmeetika vahel, et mul on hetki, mil mineraalne meik ei sobi kohe kuidagi (nahakuivus), siis arvati, et peale Micabellaga tutvumist ei lähe ma iial tagasi tavakosmeetika peale ja, et MB on teistega võrreldes palju parem ja väideti ka seda, et MB niisutab nahka jms. Minu arvates on need ikkagi liiga põhjapanevad avaldused. Tundes ennast- vaevalt, et midagi sellist juhtub- tõenäoliselt jään ma ikka edasi pendeldama. Nahakuivuse koha pealt - olen ise märganud, et on mineraalkosmeetikat, mis kuivatab minu nahka vähem (AWG, Meow feline ja pampered) ja mineraalkosmeetikat, mis kuivatab rohkem (Sassy,Meow Flawless, EM intensive), aga sellist, mis niisutab, pole veel kohanud ja ilmselt pole see üldse võimalikki. Mind isiklikult näiteks ei võlu väga ka arvutused, kui kaua ma ühe potsikuga hakkama saan- mulle meeldib vaheldus ja väljavaade, et ma saan 10 aastat oma jumestuspuudrit kasutada ei mõju mulle just meelitavalt. Sellepärast ma armastan ka 1$ testreid.:)
Lõppkokkuvõttes on hea, et ka Eestis koha peal saab mineraalmeigiga tutvuda ja, et nad pole müügistiilis väga eeskuju võtnud Ameerikamaa kolleegidelt. Kahju, et neil nn testrisüsteemi pole (kuigi võib-olla on, ma ei küsinud?).

LiisK said...

Ma kaldun arvama, et Micabella müüjad tegelikult ei tea mida nad müüvad - nad ise alles värskelt "koolitatud", kogemused tulevad ajaga.
Imelik on see, et isegi meigikunstnik Mari Ojasaar räägib niisutavatest mineraalidest http://buduaar.ee/Article/article/11288 mis minu jaoks on täielik absurd. Mineraalpuudrid minu kogemuse järgi kuivatavad nahka, mistõttu sobivad suurepäraselt just teismelise rasusele nahale.
Testrisüsteemi pole - lihtsalt lastakse stendil ääres tooteid näppida.
Tänud ilusa pika kommentaari eest :)

JJ said...

Sedaviisi, mina tuhaohvrina endiselt Eestimaal, ent see selleks.

Minu kogemus MicaBellaga jäi lühikeseks. Kuigi nad mind väga meelitasid, hõikasin ajapuudusel kõlaval Krõõda-häälel, et kasutan MMU-d juba ammu ja tellin netist 10x odavamalt;) Silma järgi ei olnud konsultandid ise küll MMU-ga meigitud, aga võin eksida.
Kui ma peaksin neile käeulatusse sattuma, siis ilmselt mulle omase maailmaparandajana argumenteerin vastu.

Unknown said...

Tervitus!!
Oleks pidand palju varem vastama.. Aga kahjuks on mul väga kiire old.
Nimelt, on õigus et meie konsultandid on värskelt koolitatud ja alles ise ka MMU´d kasutama hakanud. Kahjuks on nii, et mina ei suuda 18 tüdrukule kohe hetkega pähe taguda kõiki fakte ja teadmisi mis mul endal on. Annan endast parima, ja hetkel, kui meil juba kolm punkti lahti on (rocca, kristiine, viru ja varsti stockmann), siis on mul väga kiired ajad old. Nüüd on mul koormus vähenend ja panen rohkem rõhku koolitustele ja just nimelt ka teistele mineraalimeigi brändidele. Meil on juba palju ntc Gaia cosmeticsi kliente, kuna nad tunnevad et meie meik katab ja püsib paremini. Ja saab ilusti ühe puudriga hakkama, ei pea eraldi baasi etc ostma.
Mineraalimeik enesest ei kuivata, mul endal oli väga kuiv nahk, ja on normaaleks muutund ja nii ka paljudel klientidel. Jah, meie konsulendid ütlevad, et tasakaalustab naha niiskustaset (EI NIISUTA), mis on loomulikult võrreldav sellega, kui kasutad tavameiki,mis rikub seda. MMU on HEA näonahale. PAREM kui tavameik IGATAHES.

Mineraal meike on nii palju ja eri kvaliteete. Meie olem üks kallimatest vb aga samas me pakume head teenust. Kas keegi müüja on old üleolev? Palun andke seda teada. Minu prioriteet on, et lähtume KLIENDI vajadustest. Kuigi jah, meie konsulendid saavad boonuseid müügist.
Ma hoian kõigel silma peal, aga silmi seljas mul pole ja vahest ka mina puhkan. Koolitan ja palju IGA PÄEV. Meil on palju püsikliente tekkind, ja ka netimineraalide tellijate seast! Sest meie toode on väga hea, ehk mitte parim.

Ja meie konsulentidel pole lubatud muud enda näol kanda hetkel kui MICABELLAT. Niiet tulemus, mis te neil näete on meie meigist. ja tavaliselt ka hommikust saati. Mul endal püsib meik isegi magades peal ja ei tekita mingeid nahaprobleeme. Mul emal on väga tundlik ja allergiline nahk, ja MMU on ainuke meik, mida ta kanda võib.. mul oleks nii palju rääkida oma klientide kogemustest ümber euroopa, ja kindlalt seda ka teen.. aga hetkel ei jõua.
Aga ootan lisa vastukaja!!
Kui keegi tunneb, et teda on koheldud üleolevalt vms. siis palun anda mulle kohe teada. Ma ei seedi seda kuidagi kergelt. TÄHTIS ON KLIENDI VAJADUSED. mitte müügiboonused.

Päikest,

Anny said...

Ma kasutan MMUd juba aastaid, olen proovind odavamaid ja kallimaid.. Käisin Viru keskuses siis proovimas ja suht ebameeldiv kogemus oli. Esiteks, konsultant oli väga argessivne, rääkis palju kuidas ma vajan seda meiki. No andke andeks, aga selline käitumine ei lähe peale. Lisaks pealekantud meik polnud üldse ilus ega prof.. Vaevalt see konsultant ( vist olin kris ) jumestaja on. Ja ega ta eriti teisi puhtaid MMU brände ka ei teadnud. Müügijuht võiks rohkem infot edastada oma alluvatele. Lugesin ka Makeup Talkist et MicaBellas pole titaandioksiidi, aga päiksekaitse 15? Kust see tuleb?

PM see MMU on hea, aga kohe kindlalt mitte väärt 500eeku, millega mulle seda pakuti.
250.- oleks mõeldav.